آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که یک سایت به صورت کلی و اصولی از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟ به صورت کلی یک سایت اینترنتی، می توان گفت از دو بخش کلی فرانت‌اند و بک‌اند تشکیل می‌شود که در این مطلب می‌خواهیم به صورت کامل تفاوت برنامه نویسی بک اند و فرانت اند را شرح دهیم.

همچنین به سوالاتی از جمله این‌که درآمد فرانت اند بیشتر است یا بک اند ؟ برنامه نویسی بک اند چیست و همچنین مسیر یادگیری بک اند شامل چه مواردی می‌شود، بپردازیم. برای دانستن پاسخ این سوالات، توصیه می‌کنیم که حتما تا انتهای مطلب را با دقت مطالعه کنید.

برنامه نویسی بک اند چیست؟

یکی از سوالات مهمی که در ذهن بیشتر کاربران ایجاد می‌شود، این است که برنامه نویسی بک اند چیست. اگر به لغت backend در انگلیسی دقت کنید، می‌بینید که این لغت از دو کلمه back و end تشکیل شده است. همان‌طور که اغلب شما هم می‌دانید، back به معنی پشت یا عقب است؛ در نتیجه می‌توان گفت که برنامه‌نویسی بک‌اند، در پشت صحنه انجام می‌شود.

به طورکلی برنامه‌نویسی بک‌اند را با نام برنامه‌نویسی سمت سرور هم می‌شناسند؛ به این دلیل که کدهای آن، در سمت سرور و دور از چشم از کاربر اجرا می‌شوند. دقت داشته باشید که کاربر، به صورت مستقیم با کدهای بک‌اند، ارتباط ندارد، بلکه ارتباط بین کاربر و کدهای بک‌اند، به صورت غیرمستقیم انجام می‌شود.

به عنوان نمونه هنگامی که کاربر، روی لینک یک مقاله کلیک می‌کند، جستجوی متن مقاله، توسط کدهای بک‌اند انجام می‌شود. همچنین هنگامی که کاربر بخواهد در سایت لاگین کند، بررسی صحت و درستی نام کاربری، ایمیل و غیره توسط کدهای بک‌اند انجام می‌شود. برای قسمت بک‌اند، از زبان‌های برنامه‌نویسی خاصی استفاده می‌شود.

به عنوان نمونه می‌توان به زبان برنامه‌نیوسی PHP یا asp اشاره کرد. این دو زبان، از جمله زبان‌های بسیار محبوب در سمت سرور هستند که سایت‌های زیادی با استفاده از آن‌ها پیاده‌سازی شده‌اند. لازم به ذکر است که زبان برنامه نویسی PHP یک زبان رایگان و متن باز است؛ به همین دلیل است که اغلب سایت‌های دنیا با همین زبان نوشته شده‌اند.

برنامه نویسی فرانت اند چیست؟

در مقابل برنامه‌نویسی بک‌اند، برنامه‌نویسی فرانت‌اند قرار دارد. همان‌طور که اشاره شد، به بخشی که توسط کاربر دیده نمی‌شود، بک‌اند گفته می‌شود؛ بنابراین بخشی که توسط کاربر قابل مشاهده باشد را فرانت‌اند می‌گوییم. به عنوان مثال می‌توان به متن مقاله و تصاویری که در آن وجود دارد اشاره کنیم. استایل‌ها و رابط‌کاربری یک سایت هم به عنوان فرانت‌اند شناخته می‌شوند.

لازم به ذکر است که زبان‌های برنامه‌نویسی فرانت‌اند و بک‌اند با یکدیگر متفاوت هستند. گاهی وقت‌ها هم می‌توان از یک زبان برای دو قسمت فرانت‌اند و بک‌ا‌‌ند استفاده کرد. به عنوان نمونه می‌توان به زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت اشاره داشت. این زبان، فریم ورک‌ها و کتابخانه‌های بسیار خوبی دارد که این امکان را ایجاد کرده‌اند تا هم سمت کاربر و هم سمت سرور برنامه‌نویسی شوند.

 

به غیر از زبان‌های برنامه‌نویسی، از زبان‌های نشانه‌گذاری مثل HTML و CSS استفاده می‌شود. HTML، اسکلت اصلی سایت را تشکیل می‌دهد و CSS هم به عناصر سایت، رنگ و روی تازه می‌دهد. برای اینکه عناصر مختلف سایت، پویا شوند هم از زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت استفاده می‌کنیم. ناگفته نماند که به غیر از موارد گفته شده، از تکنولوژی‌های دیگری هم برای قسمت فرانت‌اند استفاده می‌شود.

تفاوت های برنامه ‎نویسی فرانت ‎اند و بک ‏اند

[emc2alert type=”info” style=”normal” position=”top” visible=”visible” closebtn=”0″ width=”50″ title=”برنامه نویسی” ]بررسی 4 تفاوت برنامه نویسی بک اند و فرانت اند[/emc2alert]

برای آشنایی و درک بیشتر شما عزیزان با موضوع تفاوت برنامه نویسی بک اند و فرانت اند، این بخش مهم را هم به مطلب اضافه کرده‌ایم. در ادامه به مهم‌ترین تفاوت‌هایی که بین دو قسمت فرانت‌اند و بک‌اند وجود دارند، می‌پردازیم.

  1. زبان‌های برنامه‌نویسی

یکی از مهم‌ترین مواردی که می‌توان درباره تفاوت بین بک‌اند و فرانت‌اند گفت، زبان‌های برنامه‌نویسی است. زبان‌های برنامه‌نویسی و تکنولوژی‌هایی که درفرانت‌اند استفاده می‌شوند، شامل موارد زیر هستند:

  • Html
  • Css
  • Js
  • Jq
  • Bootstrap

اگر می‌خواهید که در زمینه فرانت‌اند مسلط باشید، لازم است که حتما تمامی موارد ذکر شده در بالا را یاد بگیرید. تسلط کافی روی موارد گفته شده، باعث می‌شود که به خوبی و با قدرت هرچه تمام‌تر قسمت فرانت‌اند سایت را برنامه‌نویسی کنید. در ادامه زبان‌های برنامه‌نویسی بک‌اند را به شما معرفی می‌کنیم:

  • جاوا
  • PHP
  • پایتون
  • C#
  • پرل

اگر به دنبال یادگیری برنامه‌نویسی بک‌اند هستید، در ابتدا می‌توانید یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی ذکر شده را یاد بگیرید. در انتخاب زبان، همیشه به علاقه خود فکر کنید و زبانی را یاد بگیرید که دوست دارید. یکی از اشتباهات رایجی که اغلب افراد مبتدی برای طی کردن مسیر یادگیری بک اند، مرتکب می‌شوند، یادگیری همزمان چند زبان است. هیچ‌وقت سعی نکنید که چند زبان باهم را یاد بگیرید؛ بلکه سعی کنید یک زبان را خوب آموزش ببینید.

 

برای دیدن تعرفه ها و دریافت اطلاعات بیشتر درباره خدمات طراحی سایت همین حالا اقدام کنید.

 

برنامه نویسی سایت

محیط اجرا شدن زبان های برنامه نویسی

  1. اجرا شدن

یکی دیگر از مواردی که می‌توان در رابطه با تفاوت برنامه نویسی بک اند و فرانت اند ذکر کرد، محل اجرا شدن کدها است. کدهای قسمت بک‌اند، در سمت سرور اجرا می‌شوند. سرور جایی است که کاربر به آن دسترسی ندارد و همچنین نمی‌تواند نتیجه کدها را به صورت مستقیم ببیند. همچنین محل اجرای کدهای فرانت‌اند هم در قسمت فرانت‌اند سایت است. یعنی کدها در مرورگر اجرا می‌شوند و کاربر قادر خواهد بود که نتیجه کد را به صورت مستقیم ببیند.

  1. خلاقیت و مهارت حل مسئله

یکی دیگر از موارد مهمی که در رابطه با تفاوت برنامه نویسی بک اند و فرانت اند می‌توان گفت این است که برای قسمت فرانت‌اند، خلاقیت بسیار مهم است. در حالی که در قسمت بک‌اند، برنامه‌نویس باید مهارت حل مسئله داشته باشد و خیلی کم با موارد گرافیکی و بصری سروکار دارد.

کلام پایانی

در این مطلب سعی کردیم هر آن‌چه که لازم بود درباره تفاوت برنامه نویسی بک اند و فرانت اند بدانید را به شما بگوییم. ممکن است بعد از مطالعه مطالب بالا، به این فکر کنید که درآمد فرانت اند بیشتر است یا بک اند؟ در رابطه با این سوال باید گفت که هر چقدر مهارت و تخصص شما در برنامه‌نویسی بالا باشد، قطعا درآمد بیشتری خواهید داشت؛ فرقی ندارد که در قسمت فرانت‌اند یا بک‌اند برنامه‌نویسی کنید.

اگر به دنبال آموزش انواع زبان های برنامه نویسی هستید و می خواهید با ما همراه شوید می توانید از قسمت تماس با ما ارتباط با ما گرفته و به ما پیام دهید، و با همکاری داشته باشید.

  1. علی محمدی

    27 دی 1400

    ممنون ، واقعا دنبال یه سایتی بودم که به طور کامل بک اند و فرانت توضیح بدهد ، ممنون از سایت خوب تون ?❤️

    1. aragadmin

      30 دی 1400

      سلامت باشید، خوشحال میشیم اگر نظر یا سوای هم داشتید باهامون در میون بگذارید. اگر سوالی هم در مورد طراحی سایت داشتید می تونید از اینجا پیگری بشید.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط