اگر ایدههای بزرگی که در سر داریم راهی به بازار پیدا نکنند، راه اندازی یک کسب و کار تازه کاری طاقت فرسا و خسته کننده خواهد بود. مسیری که هر کسب و کار کوچک طی میکند با دیگری تفاوت دارد و ممکن است در ابتدای کار متحمل سختیهای بسیاری شود، اما اصولی وجود دارد که هر کارآفرین تازهکار باید آنها را دنبال کند تا شروعی بدون دغدغه و مطمئن داشته باشد.
در این مطلب به نکاتی اشاره میکنیم که برای شروع یک کسب و کار کوچک باید به آنها توجه کرد.
۱. فرصتهای موجود در بازار را شناسایی کنید
۲. درباره بازار، رقابت کنندگان و اسامی کسب و کارها تحقیق کنید
این مورد برای رسیدن به موفقیت در کسب و کار نقشی حیاتی دارد. باید بازار را ارزیابی کنید. آیا برای محصول یا خدماتی که ارائه میکنید تقاضا وجود دارد؟ اصلیترین رقبای شما چه کسانی هستند؟ از چه لحاظ خودتان را از آنها متفاوت میدانید؟ اینها سوالاتی ابتدایی هستند که به هنگام راه اندازی کسب و کار باید از خود بپرسید.
همه چیز گوگل نیست، دامنه تحقیقات خود را فراتر از جست و جو در گوگل کنید و با مردم گفت و گو کنید. یکی از روشهای خوب برای فهمیدن زیست پذیری ایده شما در بازار این است که با افراد متخصص آن حوزه گفت و گو و از تجربیات و ایدههای آنها استفاده کنید. کتابخانه بریتانیا (The British Library) حجم وسیعی از منابع برای کارآفرینان را در اختیار دارد و آنجا میتوانید هم گرایشات بازار و هم میزان تقاضا را جست و جو کنید. در ایران میتوانید به پایگاههای تخصصی مقالات دانشگاهی کشور مراجعه کنید و به جستجوی مقالات مرتبط با حوزی کاری خودتان بپردازید و از نتایج آنها استفاده کنید.
در طول فاز تحقیقات، به هنگام بررسی اسامی کسب و کارها بسیار ضروری است که مشاهدات لازم صورت گیرد. شما باید مطمئن شوید که نام تجاری شما از قبل به وسیله شرکت دیگری ثبت نشده باشد و اسم آن آزاد باشد.
به یاد داشته باشید که شما میخواهید تا جایی که امکان دارد کار را برای مشتریان در پیدا کردن اسم سایت خود راحت کنید. برای کسب و کارهایی که در ایران راه اندازی میشوند وبسایتهایی با دامنههای ir و com معمولاً بهترین انتخاب هستند. اما امروزه میتوانیم پسوندهای زیادی را برای سایتمان انتخاب کنیم. مثل دامنه. بازار.
بد نیست پس از انتخاب نام تجاری، آزاد بودن نام دامنه خود را از طریق ابزار بررسی مالکیت دامنه بررسی کنید و سپس از طریق سایتهاست ایران، اقدام به ثبت دامنه کنید.
۳. به دنبال شریک تجاری و سرمایهگذار بگردید
راه اندازی کسب و کار کاری پر استرس است اما یکی از کارهایی که شما میتوانید با انجام آن کار را راحت تر پیش ببرید پیدا کردن یک شریک تجاری و یا سرمایه گذار در ابتدای کار است. فردی که به ایده شما علاقه مند است، کسی که مهارتهای شما را تحسین میکند و کسی که صحبت کردن با او درباره ایدهها ارزشمند باشد و بتواند به پیش بردن کار سرعت بخشد.
شرکت در نمایشگاهها و رویدادهای کارآفرینی و کسب و کار، شما به سرمایه گذاران معرفی میکند و فرصت خوبی برای برقراری ارتباط با آنها است.
خوشبختانه چند سالی است در ایران، مجموعههایی با عنوان شتابدهنده، اقدام به سرمایه گذاری روی استارت آپ ها و تسهیل گری امور مربوط به راه اندازی یک کسب و کار نوپا میکنند. شتابدهنده مجموعه ای است که استارتاپ ها را از لحاظ فنی، علمی، فکری، حقوقی و مالی حمایت کرده و باعث توسعه، پیشرفت و تجاری سازی آنها میشود. توصیه میکنیم، به شتابدهنده ها سر بزنید و با فضای کاری آنها بیشتر آشنا شوید و ایده خود را برای جذب سرمایه محک بزنید.
4. وب سایت زیبایی برای کسب و کار خود دست و پا کنید
برای راه اندازی سریع کسب و کار خود یکی از اولویتهای شما باید ایجاد کردن یک وب سایت چشمگیر باشد. این وب سایت به عنوان ویترین دیجیتال شما عمل میکند و میتواند از هزینههای اجاره کردن بیلبوردهای گران قیمت و یا چاپ بروشور بکاهد
واحد طراحی و توسعه هاست ایران با بهکارگیری نیروی متخصص و به پشتوانه تجربه و دانش در مسیر چشم انداز هاست ایران Total IT Solutions آماده ارائه خدمات طراحی وبسایت، نرمافزار موبایل، بازاریابی اینترنتی و پاسخگویی کامل به نیاز آنلاین مشتریان گرامی است.
۵. مدل کسب و کار خود را توسعه دهید
هر شرکت کوچک و بزرگی تلاش دارد که فعالیتهای خود را برای جذب مشتریهای جدید و ترغیب بهبود مدل کسب و کار ارتقا ببخشد. مدلهای کسب و کار خلاقانه زیادی در بازار وجود دارد که میتوانید از آنها الگو بگیرید. برای مثال، شرکتهایی Airbnb و Uber از پیشگامان مدلهای جدید کسب و کار هستند که نمونههای داخلی آنها نیز در ایران به خوبی در میان مردم جا افتاده است. در عین حال، شرکتهای مشهور بینالمللی همچون Nike و LEGO در حال تبدیل شدن به مدلهای co-creation هستند که با تکیه بر آن به مشتریان اجازه دهند محصولات را خودشان هم طراحی و هم شخصی سازی کنند.
داشتن یک طرح کسب و کار کوچک، قدم بزرگی در مسیر رشد است. این طرح باید همچون یک نقشه راه باشد از اینکه چگونه کسب و کار باید به سمت توسعه پیش برود و بازه زمانی آن چقدر باید باشد (مثلاً سه تا پنج سال). شما باید همچنین اهداف را در آن بگنجانید و چگونگی دستیابی به آنها را نیز ذکر کنید..
۶. آماده…..؟ پیش به سوی بازاریابی
زمانی که کسب و کار خود را برپا ساختید، باید گوشه چشمی به وب سایت خود داشته باشید و اینکه سعی کنید آن را به روز نگه دارید و برای آن مخاطب پیدا کنید. زیبایی داشتن یک کسب و کار آنلاین این است که بار اضافهای از روی دوش شما برداشته میشود اما با اینحال شما همچنان باید بودجهای را برای اینکار اختصاص دهید. راههای بی شماری وجود دارند که با استفاده از آنها با هزینه بسیار کمتری میتوانید بازاریابی کنید.
ساختن یک حساب در شبکههای اجتماعی پر طرفدار نیز از راههای خوب پیدا کردن طرفداران آنلاین است.
زمانی که بودجهای را برای اهداف بازاریابی آنلاین مشخص میکنید، بخشی از آن باید به بازاریابی ایمیلی اختصاص یابد. شاید تعجب کنید اگر بدانید که این کار هنوز یکی از راههای مقرون به صرفه برای توسعه کسب و کار شما است.
۷. آماده کارکردن برای ساعات طولانی باشید
تصور نکنید که ایجاد یک کسب و کار به معنی یک شبه پولدار شدن است. چالشهای زیادی سر راه شما قرار خواهند گرفت، لحظاتی از ترس و استرس که شما را برای مدتی درگیر خود خواهد کرد. احتمال دارید در کنار کسب و کاری که ایجاد کردهاید یک شغل تمام وقت داشته باشید. این بدان معنی است که شبها را دیر میخوابید و آخر هفتهها را به کار اختصاص میدهید. تضمین کنید که برای ایده کسب و کار خود از شور و شوق مناسبی برخوردارید چون همین باعث موفقیت در کار شما خواهد شد و لبخندی را بر روی صورت شما خواهد نشاند!