چه اهل وب‌گردی و اینترنت باشید و چه نباشید، مطمئناً خوب می‌دانید که حداقل در یک دهه اخیر کسب ‌و کار اینترنتی در هر زمینه‌ای، منبع درآمد خیل عظیمی از افرادی است که یا به شکل حضوری هم در مراکز تجاری و مغازه‌های مستقل فعالیت دارند، یا اساساً شکل‌گیری فعالیت آن‌ها در فضای مجازی بوده و ادامه پیدا کرده است.

با این اوصاف قطعاً برای سامان بخشیدن و مدیریت اصولی این مشاغل و پیشگیری از جرایم و تخلفات در این بستر، نیاز به ارگانی واحد احساس می‌شد که از سال 1396 راه‌اندازی شد. در این مقاله با شرایط عضویت در اتحادیه کسب ‌و کار اینترنتی بیشتر آشنا شده و خدمات قابل ارائه از این اتحادیه را بررسی خواهیم کرد.

لوگوی اتحادیه کسب و کار اینترنتی

لوگوی اتحادیه کسب ‌و کار اینترنتی

 

اتحادیه کسب ‌و کار اینترنتی چیست؟

پیش از بررسی شرایط عضویت در اتحادیه کسب ‌و کار اینترنتی باید بدانید که قبل ‌از شکل‌گیری اتحادیه کسب ‌و کار مجازی، کسی برای شروع فعالیت تجاری در بستر اینترنت به سراغ اخذ مجوز نمی‌رفت. اهمیت تأسیس این پایگاه به این دلیل بود که گاهی افراد از صنف‌ها و موضوعات شغلی مختلف برای اخذ یک‌سری مجوزها، باید مسیرهای اداری پیچیده و زمان‌بری را در ادارات یا وزارتخانه‌های مختلف طی می‌کردند.

لذا اتحادیه کسب ‌و کار اینترنتی با این هدف که بستر امن و مشخصی برای ساده‌تر کردن این فرایند باشد، با فراخوان صادر شده از سوی مرکز امور بازرگانان و اصناف وزارت صمت و نتیجه حاصل از رأی‌گیری نهایی، تأسیس شد. درواقع اتحادیه کسب ‌و کار مجازی یک ارگان برای انجام امور آموزشی، بازرسی و مشورتی است. اگر شما هم صاحب یک کسب ‌و کار اینترنتی هستید فارغ از این‌که محل اقامت شما کجاست، با ارسال مدارک لازم می‌توانید برای اخذ مجوزهای مورد نیاز اقدام نمایید. پس اطلاع از شرایط عضوبت در اتحادیه کسب ‌و کار اینترنتی در ساده کردن این مسیر اهمیت دارد.

فرهنگ خرید اینترنتی

گسترش فرهنگ خربد اینترنتی

 

پنج دلیل برای عضویت در اتحادیه کسب ‌و کار اینترنتی

همان‌طور که اشاره شد، عضویت در این پایگاه برای تمام صاحبان مشاغل از هر شهری امکان‌پذیر است و تنها جمع‌آوری و ارسال مدارکی که در این بخش عنوان شده است، شما را به مرحله بعدی که بررسی مدارک شماست هدایت می‌کند. در صورت تائید کلیه مدارک از سوی کارشناسان، مجوز شما صادر خواهد شد.

1) برطرف کردن مشکلات صاحبان مشاغل اینترنتی در خصوص انجام اموری که وابسته به ارگان‌هایی مانند اداره مالیات هستند، از طریق راه‌های قانونی

2) وجود پایگاهی برای پیگیری و احقاق مطالبات اصنافی که این ارگان تحت پوشش خود دارند. لازم به ذکر است که کلیه فروشگاه‌های مجازی و صاحبان مشاغلی چون طراحی وب‌سایت، برنامه‌نویسان و حتی ناشران الکترونیک می‌توانند با اطلاع از شرایط عضویت در اتحادیه کسب ‌و کار اینترنتی در این پایگاه عضو شوند.

3) همان‌طور که اشاره شد یکی از وظایف اتحادیه کسب ‌و کار اینترنتی بازرسی و پایش صاحبان مشاغل و کلیه اصنافی است که به عضویت آن درآمده‌اند. هدف از این نظارت، پیشگیری و نیز رسیدگی به تخلفات اصناف است. همین موضوع بستری امن برای مشتریان این مشاغل فراهم می‌کند که با اطمینان خاطر اقدام به خریدهای اینترنتی نمایند.

4) حتی اگر نقش نظارت و بازرسی بر کسب ‌و کارهای اینترنتی را ندیده بگیریم، مردم و مشتریان شما می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت ecunion.ir از داشتن پروانه کسب فروشگاه‌ها اطمینان حاصل کنند. با توجه به گسترش فرهنگ خرید اینترنتی، این موضوع نقش فزاینده‌ای در تعداد مشتریان شما خواهد داشت.

5) آخرین دلیل برای پذیرش کلیه شرایط عضویت، اهمیت به مشاغل غیر اینترنتی است. همان‌طور که می‌دانید بها دادن به مشاغل مجازی و گسترش فرهنگ خرید اینترنتی به معنی ورشکستگی و نابودی تدریجی کسب ‌و کارهای غیر اینترنتی و حضوری است. به همین منظور کسب ‌و کارهای مختلف با عضویت در این پایگاه، دریافت مجوز و با در نظر گرفتن نوع خدماتی که ارائه می‌دهند به صاحبان مشاغل غیر اینترنتی نیز معرفی می‌شوند تا برای گسترش فعالیت آن‌ها در بستر مجازی به آن‌ها کمک کنند.

به این صورت هم مشاغل آفلاین محل امنی برای افزایش فروش خواهند داشت و هم صاحبان مشاغل عضو اتحادیه خدمات گسترده‌تری به مشتریان خود ارائه خواهند داد که نتیجه آن افزایش اعتماد مشتری و سود بیشتر خواهد بود.

فروشگاه اینترنتی

امکان توسعه خدمات فروشگاه در فضای مجازی

 

مدارک و شرایط عضویت در اتحادیه کسب ‌و کار اینترنتی

مدارکی که برای عضویت ضروری است، شامل کپی صفحه اول شناسنامه کپی کارت ملی و کپی کارت پایان خدمت شماست. برابر اصل بودن تمام این مدارک الزامی است؛ اما شرایط عضویت در اتحادیه کسب ‌و کار اینترنتی به دو دسته شرایط عمومی و اختصاصی تقسیم می‌شود:

الف) شرایط عضویت عمومی شامل مواردی به شرح زیر است:

1) آدرس دقیق محل کار یا محل سکونت

2) ارائه گواهی مبنی بر پرداخت یا قسط‌بندی بدهی مالیاتی از سوی اداره مالیات

3) گواهی‌نامه دوره آموزشی احکام تجارت و کسب ‌و کار

4) یک نسخه از تصویر کارت ملی در مورد متقاضیان حقیقی، شناسنامه در مورد متقاضیان حقوقی و گذرنامه یا پروانه کار در مورد اتباع خارجی الزامی است.

5) یک نسخه تصویر کارت پایان خدمت، معافیت یا گواهی اشتغال به تحصیل

6) در مورد متقاضیان حقوقی، الزام ارائه مصوبه هیأت‌مدیره در خصوص صدور پروانه کسب به نام مدیرعامل یا فرد دیگری از صاحبان امضا بر اساس اساسنامه شرکت و طبق آخرین آگهی روزنامه رسمی ثبت شرکت نیز وجود دارد.

ب) شرایط اختصاصی اعم از موارد زیر است:

پروانه یا دیپلم فنی و تخصصی یا ارائه مدرک تحصیلی دانشگاهی مرتبط با خدمتی که ارائه می‌دهید. درصورتی‌که خود متقاضی فاقد این شرط است معرفی فرد واجد این شرط الزامی است.

پول ساز برای اصناف

فضای مجازی بستری پول‌ساز برای اصناف

 

اعضای فعلی اتحادیه کشوری کسب ‌و کارهای مجازی

فروشگاه بیدزیلا، درگاه خدمات وی سرویس، استارتاپ هم‌سفر اول، فروشگاه زنبیل، پلتفرم استخدام پرکاران، فروشگاه دیجی استایل، فروشگاه فرش آنلاین، درگاه خدمات تخفیفان، درگاه خدمات ویزیت مشهد، فروشگاه بیدود، درگاه خدمات اعتبارسنجی کریستال، فروشگاه اسنپ فود، فروشگاه تزول مارکت، سامانه نکا سیستم، پلتفرم شیپور، درگاه خدمات الکترونیک کارن، درگاه خدمات زودروم، درگاه خدمات اتاقک، درگاه خدمات کارمنتو، درگاه خدمات بیل تیک و فروشگاه زودل از فعالان فعلی این اتحادیه هستند.

 

کلام آخر

اگر صاحب کسب ‌و کار آنلاین هستید آگاهی از شرایط عضویت در اتحادیه کسب ‌و کار اینترنتی برایتان الزامی است. چراکه دیر یا زود فرهنگ خرید اینترنتی بیش‌ازپیش گسترش‌یافته و تمام مشاغل آفلاین را تحت تأثیر قرار خواهد داد. لذا داشتن مجوز اتحادیه کشوری کسب ‌و کار مجازی، سندی برای جلب اعتماد مشتری و از طرف دیگر امکان کمک به مشاغل آفلاین و نجات آن‌ها از ورشکستگی است.

از سوی دیگر، حتی اگر مشتری هستید با مراجعه به صفحه وب‌سایت ecuunion.ir از داشتن مجوز و پروانه کسب فروشگاه‌ها اطمینان حاصل کرده و سپس اقدام به خریدی مطمئن نمایید.